Kakaós-diós muffin

muffin2.jpg

Hozzávalók:

1 egész tojás
150 g kristálycukor
200 g natúr joghurt
1 dl olaj
300 g finomliszt
4 evőkanál zabpehely
3 evőkanál kakaó
120 g darált dió
1 csipet só
1 kiskanál szódabikarbóna

A tojást, a joghurtot, az olajat a cukrot és a csipet sót összekeverjük. Egy másik tálban a lisztet a zabpelyhet, a kakaót, a diót és a szódabikarbónát is összekeverjük. Ezek után a cukros masszát lassan hozzáadagoljuk a lisztes keverékhez. Alaposan elkeverjük, majd muffin papírral kibélelt muffin-tepsibe adagoljuk a tésztát. Az egyforma muffinok eléréséhez, érdemes a tésztát habzsákba tölteni, mivel a legegyszerűbben így tudunk egyforma adagokat készíteni.
Légkeveréses, 170 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ezek után a muffinokat 6-8 percig a muffintepsi mélyedéseiben hagyjuk, majd utána óvatosan kés segítségével, még melegen (de nem forrón!) célszerű kiszedni.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

muffin1.jpg