Tavaszi hagymás-tejszínes csirke
Ezt az ételt azoknak ajánlom, akik legalább annyira szeretik a hagymát, mint én! :) Ilyenkor tavasszal szeretem a legjobban készíteni. A mostanihoz orsótésztát főztem ki, de rizzsel is finom.
Hozzávalók:
0,7 kg filézett csirkemell
50 g vaj
2 dl tejszín
egy marék felaprított metélőhagyma
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb póréhagyma
2 db újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
Egy nagyobb serpenyőbe teszem a vajat melegedni, majd a filézett felkockázott, megmosott csirkemellet beleteszem. Hozzáadom a sót és a borsot. Fedő alatt hagyom, hogy megpuhuljon. Közepes lángon kb. 10-12 perc. Közben felkockázom a vöröshagymát, a póréhagymát és az újhagymát karikákra vágom. Ha a hús teljesen megpuhult, hozzáadom az összes hagymát, a
fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát is belekeverem, fedő alatt kb. 5-6 percig hagyom.
Ha a hagymának elment az ereje, kicsit "megfonnyadt", az egészet lehúzom a tűzről, és hozzáöntöm a tejszínt, aztán visszateszem és forralok rajta egyet.
Szerintem érdemes frissen fogyasztani, ez az adag 4 főnek tökéletesen elég kell, hogy legyen ebédre. Annak ellenére, hogy tejszín van benne, egyáltalán nem érzi nehéznek az ember, igazi friss tavaszi fogás.