Császármorzsa

csaszarmorzsa.jpg

Hozzávalók:

12 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
késhegynyi fahéj
1-2 marék mazsola
egy citrom reszelt héja (BIO!)
6 db tojás
100 g vaj
tetejére: porcukor, baracklekvár

A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy evőkanál cukorral. A tojássárgákkal elkeverjük a maradék cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat és a fahéjat. A tojásfehérjét és a tojássárgájás masszát óvatosan összeforgatjuk. Hozzáadjuk apránként a 12 evőkanálnyi lisztet. A vaj felét megolvasztjuk, és azt is a masszához keverjük. A vaj másik felét magas falú serpenyőben megmelegítjük, majd beletesszük a masszát. Fedő alatt közepes lángon 10-15 percig hagyjuk átsülni, majd óvatosan fakanál segítségével forgatjuk az egyre keményedő tésztát. A mazsolát 5 percre vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd ezt is hozzáadjuk. A császármorzsa nagyjából 25 perc alatt elkészül. Eközben a masszát többször átforgatjuk. Melegen porcukorral, baracklekvárral kínáljuk.

Címkék: császármorzsa