Mutatós kis szendvicsek
Ma megmutatom nektek, hogy lehet rövid idő alatt is finom és látványos vacsorát készíteni. A mutatós kis szendvicsek egy hétvégi estén fantasztikusan megállják e helyüket. Nem kell hozzá sok alapanyagot vennetek, viszonylag olcsón kis is lehet hozni egy nagyobb adagot. Az ilyen szendvicsekhez leginkább a szeletelt toast kenyeret ajánlom, abból is inkább a teljes kiőrlésűt. A szendvicsekhez a többi alapanyagot is bármelyik élelmiszerboltban beszerezhetitek. Háromféle variációt mutatok nektek, próbáljátok ki és döntsétek el, melyik a legjobb :)
Tojáskrém:
Hozzávalók: 6 db tojás, só, bors, 4 evőkanál mustár, 1 evőkanál vaj 1 kisebb fej vöröshagyma, 3 evőkanál tejföl
Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, majd megvárjuk amíg teljesen kihűlnek. Közben a mustárt a tejfölt és a vajat alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a sót és a borsot. A vöröshagymát apróra felkockázzuk, majd azt is hozzáadjuk. Miután a tojások kihűltek felkockázzuk őket és hozzáadjuk a már elkészített keverékhez.
Snidlinges-fokhagymás sajtkrém:
Hozzávalók: 200 g natúr sajtkrém, 1 csapott evőkanál vaj, egy marék snidling, 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A sajtkrémet és a vajat alaposan kikeverjük, a snidlinget apró darabokra vágjuk és belekeverjük. Legvégül az átnyomott fokhagymát is hozzáadjuk és alaposan elkeverjük.
Körözött:
Hozzávalók: 200 g tehéntúró, 1 kis fej lilahagyma, só, bors, pirospaprika, 2 evőkanál tejföl
Elkészítés:A túrót kikeverjük a tejföllel, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát. A lilahagymát apróra kockázzuk és a végén azt is belekeverjük.
Ezek a szendvicskrémek könnyen elkészíthetők, 2-3 óra hűtőben való pihentetés után a legfinomabbak.
Ezek viszonylag kisebb adagok, ha egy nagyobb (pl. 10 fős) baráti társaságot szeretnétek vendégül látni, javaslom az egyes adagok megduplázását. A kenyeret meg is piríthatjátok, hagyhatjátok nagy, egész szeletekben, de félbe is vághatjátok. Én a háromszög alakú szendvicseket szeretem a legjobban.
A szendvicsek akkor mutatnak a legszebben, ha zöldségekkel, esetleg főtt tojással díszítjük őket.