Piskótatekercs, egy igazi klasszikus
Családunkban az ünnepek idején mindig előkerül ez az egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom desszert.
Hozzávalók:
6 tojás
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
125 g porcukor
125 g liszt
baracklekvár
A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét a cukor körülbelül 1/4 részével kemény habbá verjük. A többi cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót a tojássárgákkal kikeverjük. A tojásfehérjéből egy keveset elkeverünk a tojássárgás masszában, majd mindkét masszát óvatosan egy fakanál segítségével összekeverjük, vigyázva arra, hogy a hab ne törjön össze. A lisztet 3 részletben óvatosan hozzákeverjük:.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos légkeveréses sütőben körülbelül 15-20 percig sütjük.
Miután kivettük a sütőből, a tésztát egy vizes konyharuhára borítjuk és feltekerjük jó szorosan. Körülbelül 10 percig így hagyjuk. Ezután eltávolítjuk a konyharuhát, megkenjük baracklekvárral és a piskótát ismét feltekerjük. Feltekert állapotban még legalább 20 percet a hűtőbe pihentessük, ezután szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.