Ellen lehet állni a csokitortának? :)
Személy szerint mindig is rajongtam a csokis dolgokért. Amellett, hogy finom, sok jótékony hatása is van az emberi szervezetre nézve (természetesen ez csak a jó minőségű csokoládéra igaz). Csokitortát akármilyen alkalomból szívesen készítek és fogyasztok. Engedjétek meg, hogy megosszam veletek a kedvenc csokoládé torta receptemet! :) Nagyon remélem, hogy ha esetleg kipróbáljátok nagyon fog ízleni! <3
Először készítek egy piskótát. Célszerű előző nap elkészíteni, mert azt tapasztaltam, hogy úgy könnyebb vele "dolgozni"
6 tojás
120 g liszt100 g kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
A tojások sárgáját és fehérjét kettéválasztom. A tojásfehérjét a cukor körülbelül harmadával felverem. Mikor ezzel készen vagyok, a tojások sárgáját a maradék cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem. A két masszát óvatosan összekeverem, majd részletekben a már leszitált lisztet hozzáadom. Kerek tortaformában sütöm 180 fokon, a sütőt légkeverésre állítom.
Csokikrém:
450 g vaj (!)
4 db egész tojás
1 kikapart vaníliarúd
150 g cukor
3 evőkanál keserű kakaópor
1 tábla étcsoki
A vajat kihabosítom, majd hozzáadom a kakaóport és az olvasztott csokoládét. Közben a tojást a cukorral vízgőz fölött melegítem, közben folyamatosan keverem. (addig melegítem amíg az ujjamat ha beledugom "megcsípi", ez egy fontos lépés, hiszen a baktériumok ilyen módon elpusztulnak ) Belekaparok egy rúd vaníliát. Ezek után robotgép segítségével felverem. Ha kellően kihűlt, összekeverem a vajas-csokoládés résszel.
A piskótát én három felé szoktam vágni, de természetesen mindenkire rá van bízva, hogy szeretné :) A legutóbbi tortámat kicsit "eszterházysan" díszítettem. A tetejére kb. 1 tábla étcsoki került és 1/3 tábla fehércsoki.