Meggyes piskóta
Hozzávalók:
5 egész tojás
csipet fahéj
1 csomag vaníliás cukor
110 g liszt
80 g cukor
300 g magozott meggy
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjét a cukor nagyjából egyharmad részével kemény habbá verjük. A tojássárgákat a vaníliás cukorral, maradék cukorral, fahéjjal alaposan elkeverjük. A tojássárgás masszát ezek után óvatosan gumilapát segítségével hozzáforgatjuk a tojásfehérjéhez. Az így kapott masszához hozzászitáljuk a lisztet, majd alaposan, óvatosan ezt is elkeverjük benne. A piskótánkat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, egyenletesen elkenjük. A meggyet annak érdekében, hogy ne süllyedjen le a tészta aljára, enyhén megforgatjuk lisztben, majd egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. 180 fokos előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.